Újítások a Ford S2RV-ben

2003.07.23. 14:32

 
   
   

A Ford Explorerre épülő autó teljes neve Smart, Safe Research Vehicle, röviden S2RV, azaz az Okos, Biztonságos Kísérleti Jármű.
Fejlesztéseinek egy része már piacon van, de van pár apróság, ami csak a jövőben kerül a gépjárművekbe.
Ilyen lehet például a vezető igényeihez konfigurálható műszerfal: a sofőr maga választhatja ki, hogy milyen adatokra, műszeregységekre kíváncsi, és ezeket a saját ízlésének megfelelő színben és méretben jelenítheti meg.
A dearborni Ford Kutatóintézet másik, ha nem is teljesen újszerű, de hasznos és az autóba épített találmánya az Active Night Vision.
Az autó előtti területet egy emberi szemmel láthatatlan, de a kamera számára látható lézerfény világítja meg, nagyobb mértékben, mint a bevett nagy fényerejű fényszórók. A középső visszapillantó tükör fölé épített infravörös szenzor érzékeli az adást, és világos, nagyfelbontású képet küld tovább a HUD, azaz az elénk vetített képernyő számára.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.