A Jaguarhoz költözik a Freelander

2003.07.23. 17:39

 
   
   

A Land Rover átépíti solihull-i gyárát, mivel egy új szerelőcsarnokot építenek, ahol több azonos padlólemezre épülő típust fognak gyártani, többek között a következő generációs Discovery -t is. A Range Roverek is maradnak Solihullban.
Emiatt a Freelanderek gyártását kénytelenek elköltöztetni, és erre kiválóan alkalmas a Jaguar X-Type-ot készítő halewood-i üzeme. A PAG elnöke, Mark Fields a következőket nyilatkozta a megállapodásról:
"Ez egy logikus lépés mindkét cég részéről, és azért született mert így a Land Rover és a Jaguar is nagyobb hatékonysággal dolgozhat. Így a gyárak maximális teljesítménnyel termelhetnek, mindenki jobban ki tudja használni meglévő erőforrásait. Solihull lehetőséget kap, hogy a folyamatos fejlődés útjára léphessen, és ezzel egyidőben elismerésünket fejezzük ki Halewood fele, az eddig elért eredményekért."
A Solihull-ban megszüntetésre kerülő ezer munkahely helyett Halewood-ban létesítenek másik ezret.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.