Csökkent a PSA profitja

2003.07.28. 11:27

 
   
   

Elég nehéz az autógyártók helyzete az idén, szinte minden cégnél csökkenő eladásokról és bevételekről hallhatunk. A PSA Peugeot-Citroën sem kivétel, bár ők 1,9 %-kal több autót adtak el januártól június végéig, mint 2002 azonos időszakában.
Ennek ellenére, és ezt legfőképp az euró erősödésével magyarázzák, bevételeik 16,1 százalékkal csökkentek a tavalyi eredményekhez képest. A 2002-es 985 millió eurós nettó bevétel helyett idén mindössze 869 millió euró jött be az autóeladásokból.
A vállalat szerint a visszaesés másik fő oka a franciaországi piac gyengülése, mely sokkal erőteljesebb volt, mint amit a többi európai országban tapasztaltak, és ez önmagában mintegy 58 millió eurós kiesést okozott.
Ennek ellenére a PSA bízik termékei népszerűségében, és reméli, hogy sikeres modelljei (307, C8, C3) és ezek nemrégiben kiadott különleges variánsai (307 CC, C3 Pluriel) segítenek a forgalom újbóli fellendítésében.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.