Elise alapú kupé a Protontól

2003.07.28. 16:48

 
   
   

Egy ausztrál lap hírei szerint egy kicsi erős sportkupét szeretne építeni a maláj Proton. Úgy tudják, hogy az autót körülbelül az Elise árának feléért meg lehetne vásárolni.
A Proton a Lotus tulajdonosa, és korábban szereltek már össze Elise-eket Malajziában. Jelenlegi tervük az, hogy egy egyszerűbb szerkezetű Elise-replikát építenek, amibe egy erősebb motor kerülne, mint a Lotusban van. ( Itt megjegyeznénk, hogy az Elise-t éppen szupermerev karosszériája és futóműve teszi azzá, ami. - a szerk.)
A Proton vezetőjét, Tenkgu Mahaleelt idézi a cikk: "Megpróbálunk egy új motort szerezni, olyan 250 lóerő teljesítménnyel. Valami négyhengerest, mint az Elise-ben, csak erősebbet."
A Proton szeretné a jövőben modelljeinek sportosságát hangsúlyozni, és ehhez remek zászlóvivő lehetne egy könnyű építésű kupé.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.