Fantomképek az átalakított hetes BMW-ről

2003.07.29. 16:16

 
   
   

Nagyon hangosan zörög a haraszt a BMW háza táján: az Auto Motor und Sport a korábban már általunk is bemutatott kémfotók alapján fantomképeket is készített a megújuló hetes BMW-ről, amelyet az ötös mintájára szabnának át. A sokak szerint túlzottan is jellegzetes jelenlegi hetes átdolgozásáról már az év eleje óta hallani pletykákat, bár ezeket a BMW eddig határozottan igyekezett visszautasítani.

A fantomkép tanúsága szerint elsősorban az autó orra és hátsó részének kialakítása változik meg: a jellegzetes "vesék" íveltebbekké válnak, az eddigi, felül vízszintes, alul pedig "könnybe lábadt" lámpatesteket felfelé húzott, de hagyományosan két kerek világító egységet tartalmazó lámpák váltják fel. Hátul a csomagtér-fedél vonala változik meg tovább faragva a típus furcsaságából.

 
   
   

A külső változtatások mellett állítólag új kezelőszervek, áttervezett belső és új motorváltozatok várhatók. A 4,4 literes V8-ast az AMS értesülései szerint egy közel 400 lóerős 4,8 literes motorral egészítik majd ki, és a V12-es teljesítményét is tovább növelik, kb. 500 lóerőig. A német lap szerint a bemutató 2004 elejére várható, jövő ilyenkor pedig már a kereskedésekben lehet a megújult luxusmodell.