Jön a Renault Megane RS

2003.07.30. 13:51

 
   
   

A Renault a legfrissebb hírek szerint feléleszti turbómotoros hagyományait: a Megane legerősebb változatát állítólag egy kétliteres 200 lóerős négyhengeres hajtja majd. Az RS-ként emlegetett típus, amelyről egyelőre leginkább csak pletykákból tudunk, állítólag már korábban bemutatkozhatott volna, de a fejlesztést az időközben csődbe jutott TWR végezte, így a munkát végül a Renault Sport fejezte be, a gyártást pedig a britek helyett a Renault sportautós részlege, az Alpine végzi majd. A hírek szerint a típusnak két változata lesz: az alapkivitelű RS mellett egy erősebb, legalább 220 lóerős kivitel megjelenése is várható. Becslések szerint a 200 lovas változat is alig több mint 6 másodperc alatt lesz képes elérni a 100 km/h sebességet, legnagyobb sebessége pedig 240 km/h körül alakul. Ezzel a Renault is beszáll a villámgyors kompakt sportmodellek versenyébe, amely az utóbbi években a Ford Focus RS, az Alfa 147 GTA, a Seat Leon Cupra R és az Opel Astra OPC megjelenésével egyre élesebbé válik. A típusból állítólag mintegy 5.000 példány készül majd évente, a bemutatóra pedig még az idén sor kerülhet.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.