A DC megtartja a Chryslert

2003.07.30. 15:57

 
   
   

Újságíró kollégáink nem szállnak le a DaimlerChrysler konszernről: minden évben újra kénytelen megcáfolni a vezetés azt a kitartó pletykát, miszerint a cég megszabadulna problémás amerikai részlegétől. Ezúttal a német Die Welt bocsátkozott ezirányú feltételezésekbe, ám a DC egyik igazgatótanácsi tagja, Rüdiger Grube határozottan válaszolt: "A Chrysler épp olyan fontos része cégünknek, mint a Mercedes." Arra a kérdésre, hogy miért viselik el az amerikai részleg iszonyú veszteségeit - az idei év második negyedévének keserű meglepetése 1,1 milliárd dolláros veszteség volt - Grube azt válaszolta, hogy a Chryslernek időre van szüksége, mivel a termékciklusok erősen behatárolják a mozgásterét. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a következő, a Mitsubishi és a Mercedes segítségével kifejlesztett modellsorozat felfutásáig, azaz legalább még négy évig megtartják a Chryslert, az eladás legfeljebb akkor kerülhet szóba, ha az új modellek sem váltják be a DC vezetésének reményeit.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.