Jaguar tesztközpont a Nürburgringen

2003.07.31. 13:08

 
   
   

Állandó létesítményt épített a Jaguar Németország leghíresebb versenypályája mellett. A Nürburgring mintegy 20 km-es északi szakaszán 1976 - Niki Lauda hírhedt balesete - óta nem rendeznek Formula 1-es versenyeket, arra ott a jócskán lerövidített és az elmúlt huszonhét évben többször modernizált déli versenypálya-szakasz, de a versenyautók által elhagyott aszfaltcsík időközben közkedvelt teszt-helyszín lett az autógyártók körében. Leginkább a nagyteljesítményű autók kipróbálása folyik a Nürburgringen, mivel itt a számtalan technikás kanyarban és gyors egyenesben könnyen kiszűrhetők a felmerülő problémák. A Jaguar is gyakori vendég a pályán, ahogy a cég főmérnöke, Mike Cross elmondta, a 73 kanyart tartalmazó kört számtalanszor végigszáguldották az S-Type R és az új XJ prototípusaival is. Az új tesztrészlegben 20 fős mérnökcsapat dolgozik majd a fejlesztés alatt álló típusok próbafutásainak értékelésén és új futóműbeállítások kidolgozásán, valamint a különféle elektronikus stabilitásjavító megoldások programjainak finomításán, méghozzá a Jaguar vezetőinek reményei szerint a tesztpálya közelsége miatt sokkal hatékonyabban, mint eddig.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.