Rekordot döntött a Caterham

2003.07.31. 13:31

 
   
   

A versenyszám lényege: 100 mérföldre gyorsulni, majd megállni minél gyorsabban. A Caterham R500 Superlight, amely a Colin Chapman tervezte Super Seven leggyorsabb egyenes ági leszármazottja, korábban egyszer már felállította a sorozatgyártású autók 0-100-0 világrekordját, ám most tovább javították az eredményt: az autó a korábbi 11,44 másodperc helyett 11,25 másodperc alatt gyorsult fel 161 km/h sebességre és állt meg. A gyakorlatból a gyorsulás vett el több időt, ez 7,26 másodperc alatt sikerült, míg a megálláshoz alig 4 másodpercre volt szükség. Az eredmény értékeléséhez jó támpontot jelenthet, hogy az előző rekordot a McLaren F1 LM állította fel 11,5 másodperccel. A Caterham műszaki vezetője szerint azonban még ez sem a lehetséges legjobb eredmény: "Megfelelő felkészültségű vezető elvileg akár 11 másodperc alá is szoríthatná az időt." - mondta Jez Coates.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.