Új luxusautót fejleszt a ZIL

2003.07.31. 16:48

 

Sokan már temették az orosz elnöki limuzint, pedig épp újjászületni készül. A legfrissebb hírek szerint a kisszériás gyártásra berendezett üzem fejlesztőmérnökei egy új óriás-limuzin fejlesztésén dolgoznak, amelyhez foghatót eddig aligha láthattunk. Az új ZIL első példánya, amely Putyin elnök számára készül, a tervek szerint kb. két év múlva áll kerékre, és kizárólag páncélozott kivitelben lesz elérhető a becslések szerint minimum 300.000 dolláros darabonkénti áron. Az autó, amely állítólag magán viseli majd közvetlen elődjének néhány stílusjegyét, a hírek szerint nagyjából öt tonna tömegű lesz, azt azonban még nem is sejti senki, hogy ezt a monstrumot miféle motorral mozgatják majd: az elvárt menetteljesítmények eléréséhez több mint 400 lóerőre volna szükség. Az új elnöki limuzin állítólag a végleges változat elkészülte és az állami megrendelések teljesítése után a megfelelően vastag pénztárcájú és kellően paranoiás vásárlók számára is elérhető lesz, és nyilván akadhat is néhány olyan mogul, aki veszélyesebb útjai során szívesen használ majd egy efféle harckocsihoz méltó biztonsággal bíró járművet...

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.