A-osztály nem menni Amerika

2003.08.05. 13:41

 
   
   

Úgy tűnik, mégsem kerül forgalomba a legkisebb Mercedes az Atlanti-Óceán másik partján. Ez persze nem jelenti, hogy Jügen Hubbert, a Mercedes első embere valótlant állított volna látszólag ellentétes értelmű kijelentésével , amelyet több mint egy éve tett. Egyszerűen arról van szó, hogy lesz a következő A-osztálynak egy jelentősen módosított változata, amelyet várhatóan az amerikai vásárlók is elfogadnak.

A CST nevű, szabadidő-autó jellegű modellváltozat kialakításakor állítólag messzemenőkig figyelembe veszik azokat a kritériumokat, amelyeket az amerikai Mercedes kereskedők állítottak az autóval szemben. Ez elsősorban formaterv-beli változásokat jelent, mivel a tengeren túli vásárlók a felmérések szerint túl ódivatúnak és furcsának találják a jelenlegi A-osztályt. Ezért a CST leginkább egy apró szabadidő-autóra emlékeztet majd, a hírek szerint leginkább a nagyobb GST típus kistestvéreként szeretnék beadni a közönségnek.

Ennek ellenére ez a modell sem lesz tömegjelenség Amerikában: évente kevesebb mint 50.000 példány eladását tervezik, és leginkább a Mininek, illetve a BMW 1-es sorozatnak szeretnének alaposan befűteni vele. A típus a tervek szerint valamivel az új, nagyobb méretű A-osztály után, 2005-ben jelenik majd meg, és a hírek szerint Európában is elérhető lesz, mint az A-osztály egyik változata.