Sportos Daewoo Kalos a láthatáron?

2003.08.06. 13:56

 
   
   

A Kalos Blue nem csak kívülről különbözik az alapjául szolgáló SX-től: az átalakítások igazi kis GTI-t varázsoltak a koreai kisautóból. A motorhoz és az erőátvitelhez ugyan nem nyúltak, de nem csupán az új, a Kalosnak harciasabb külsőt kölcsönző lökhárítók, nagyméretű alufelnik és a krómozott kipufogóvég jelent változást, hanem a futóművet is alaposan áthangolták.

 
   
   

A hasmagasság 25 mm-rel csökkent, a keményebb rugók és csillapítók pedig némi kényelmetlenség árán az eddigieknél sokkal jobb kanyarvételi tulajdonságokkal ruházták fel az autót. A belső tér is hemzseg a sportos kiegészítőktől: a száguldozáshoz szükséges hangulatot egyebek közt bőr sportkormánnyal, alumínium betétekkel és fém taposólemezekkel igyekeztek megteremteni a tervezők.

 
   
   

A Blue egyelőre csak Nagy-Britanniában lesz kapható, és eddig nem sikerült megtudnunk, hogy az autó Európa többi részén is megjelenik-e a későbbiekben, de ha igen, akkor nagy valószínűséggel mintegy 10 %-kal lesz drágább, mint az azonos, 93 lóerős 1,4 literes motorral felszerelt és hasonló menetteljesítményekre képes SX változat.