Négyüléses Ford sportlimuzin Frankfurtban

2003.08.19. 16:37

Visos néven egy négyszemélyes luxus sportautó tanulmányt mutat be a Ford Frankfurtban. A híresztelések szerint a vállalaton belül különös jelentőséget tulajdonítanak az autónak, mellyel kapcsolatban Chris Bird, a Ford európai tervezési igazgatója az alábbiakat nyilatkozta:
"Nagyon fontos számunkra a bemutatásra kerülő modell. Azt a feladatot adtuk a tervezőknek, hogy az autó ne csak egy egyszerű elszállt koncepciómodell legyen, hanem hordozza magán azokat a jegyeket, melyek a Ford of Europe jövőbeli dizájnját jellemzik majd. Az autó megjelenése nagyon drámai, tervezését több régi sikeres modellünk inspirálta. Ennek ellenére nem egyszerű retro tanulmányról van szó, inkább azt elemeztük, hogy mi tette ezeket a régebbi autókat annyira kedveltté, majd ezeket a stílusjegyeket próbáltuk meg ötvözni a modern vonalakkal. A Visos nagyon dinamikus, előremutató formájú autó lett, mely megpróbál mosolyt is csalni a szemlélő arcára."
A Visos tervezésekor az elsődleges szempontok a tér kialakítása, a teljesítmény, a luxus és a szabad átalakíthatóság voltak. A New Edge korábban erősen meghatározta a Ford formavilágát, és remekül egységesítette a palettát. A mostani tanulmány feladata, hogy a kapott reakciók alapján meghatározza, merre érdemes továbbmenni, ezt sugallja a Visos név is.