Négyajtós Mazda3

2003.09.16. 15:12

Leggyakrabban fanyalogni szoktunk, ha egy alapvetően csapotthátú modell négyajtós verziójával rukkol elő egy gyártó, a szörnyű ragasztott puttonyok általában nem nyerik el a praktikum/esztétikum kérdésében inkább az utóbbi iránt fogékonyak tetszését.
Szerencsére a Mazda sem gondolta, hogy a 3-as hátsó kidomborításával igazán nagy sikereket érhetnének el, így inkább a 6-os vonalain haladva alkották meg az alsó-középkategóriás modell négyajtós változatát, és az eredmény az lett, hogy a négyajtós 3-as igazán remekül néz ki.
Amennyire az AutoExpress által közölt oldalnézeti képből látszik kissé agresszívabb az első lámpa vonalvezetése, a lejtős hátsó pedig igazán sportos karaktert kölcsönöz az autónak. Ezért a külsőért azonban a hátsó utasok minden bizonnyal érezhető fejtér-csökkenéssel fizetnek, ám emiatt biztosan nem fognak sokan lemondani a négyajtós 3-asról.
Angliában jövő januárban kezdődik meg a Mazda3 értékesítése, a négyajtós valamikor nyáron érkezik majd a szigetországba. A Mazda vezetése tisztában van vele, hogy a csapotthátúak négyajtós változatai soha sem annyira sikeresek, mint az ötajtós alapmodell, ennek ellenére remélik, hogy az Egyesült Királyságra tervezett évi 12.000 példány egyötödét az négyajtósok fogják kitenni.

forrás: AutoExpress