Készül az MG TF zárt változata?

2003.09.24. 14:48

A legfrissebb hírek szerint jövőre érkezik az új MG kupé. Ezzel a szűkös anyagi keretből gazdálkodó MG Rover újabb lehetőséget talált rá, hogy meglévő modellpalettája alapján újabb modellt mutathasson be. Az utolsó brit tulajdonú tömeggyártó számos hasonló fogással sikeresen tartja életben az egykori Rover modellpalettát: annak ellenére, hogy a BMW-vel való szakítás óta egyetlen gyökeresen új típust sem mutattak be, a Rover nagysorozatú modelljeiből átalakított sportos MG típusok és az MGF hibáit kiküszöbölő TF révén egyre kisebb veszteséget termel.

A TF zárt változata szintén egy olcsó és egyszerű, de látványos átalakítás, amellyel jelentősen növelhetik a kis sportkocsi eladásait. Az új modell előnyei közé tartozik a roadsterrel szemben a fémtető révén megnövelt karosszériamerevség, amely jótékonyan hathat a típus úttartására, valamint a szélzaj drasztikus csökkenése és az alacsonyabb légellenállás, amely vélhetőleg a menetteljesítményeken is meglátszik majd, továbbá a nagyobb motortér kialakításának lehetősége. Ez utóbbinak köszönhetően állítólag a motorválaszték is kibővülhet: az új modellben helyet kaphat az 1,8 literes K-sorozatú motor turbóváltozata, sőt, esetleg a Rover 75-ösből ismert 2,5 literes V6-os is.

A hírek szerint az új modell a 2004-es Genfi Autókiállításon mutatkozhat be, felidézve az MG márka egyik legsikeresebb típusának, az 1980-ig gyártott MGB GT emlékét. Egyes, magukat jól értesültnek mondó források szerint a kupé ára nagyjából azonos lesz a a roadsterével, a kereskedésekben való megjelenésére pedig 2004 őszén kerülhet sor.