Elkészült az első CityRover

2003.09.26. 19:39

Legördült a Tata gyártósoráról az első Rover márkajelzésű jármű, de ez önmagában még nem volna komoly hír. Az viszont korántsem hagyható figyelmen kívül, amit a két cég vezetői mondtak a gyártás megindítása alkalmával tartott sajtótájékoztatón.

Az egyik ilyen érdekesség, hogy Kevin Hove, az MG-Rover első embere már a másodk CityRover változat bemutatását fontolgatja. A jelenlegi típus a Tata Indica benzinmotoros változatána alapul, de létezik egy másik, dízelmotoros kivitel is, amely elvileg akár sikeres is lehetne az egyre több dízelmotoros autót vásárló európai közönség körében. "Egyelőre vizsgáljuk, hogy megérné-e forgalomba hozni a CityRovert dízelmotorral, de mindenképp ki kell várnunk, hogy kiderüljön, vajon hogy szerepel a benzines változat" - mondta Hove.

Dr Sumantran, a Tata ügyvezető igazgatója ugyanakkor az együttműködés kiszélesítéséről beszélt, mondván, mérlegelik, megérné-e Rover autókat importálni Indiába. Ugyanakkor a két cég kapcsolata mintha csak Nagy-Britanniára korlátozódna: mint kiderült, a kontinentális Európában a Tata maga sem tett le az Indica forgalmazásának ötletéről, azaz közvetlen konkurenciát kívánnak teremteni egyebek közt a CityRover néven az Indicával azonos gyártósoron készülő kisautónak.