Monzában debütál a Murciélago R-GT

2003.09.30. 12:26

Az idei FIA GT bajnokság monzai futamán, október 17-19. között versenyez először a Frankfurtban bemutatott Lamborghini Murciélago R-GT. Az autót kifejezetten potenciális vevők kérésére állította kerekekre az Automobili Lamborghini, a versenyautók készítésével foglalkozó német Reiter Engineering, és az anyacég sportrészlege, az Audi Sport.
"Mivel minden szükséges alkatrész a rendelkezésünkre áll, nincs akadálya, hogy a három hét múlva esedékes monzai futamon elindítsuk az autót, bár tesztelésére eddig nem volt sok időnk" - nyilatkozta a Lamborghini szóvivője.

Múlt héten három napon át körözött Vallelungában a csapat tesztpilótája, Dindo Capello, és a próbát követően alig tudta véka alá rejteni lelkesedését az új versenygéppel kapcsolatban:
"A Murciélago R-GT nagyon komoly teljesítményre képes autó. A meglehetősen rövid idő ellenére elég sok kört tudtam menni, és minden egyes kijövetelre tudtunk javítani az autón."
Nagy monzai meglepetésre azért nem érdemes számítani, hiszen egy versenyautó tökéletes felkészítése akár egy teljes évadot is igénybe vehet, de a nézők minden bizonnyal örömmel fogadják majd az újabb lélegzetelállító külsejű versenyzőt a mezőnyben.