Mercedes-Armani együttműködés

2003.09.30. 16:03

A milánói divathét kezdetével a csilivili autógyártó és a csilivili divatdiktátor bejelentették, hogy egy új, közös vállalkozásba kezdenek, és ennek első gyümölcseként be is mutatták a CLK Giorgio Armani Design autót. (képünkön Giorgio a kormánynál)
A két cég négy hónapja kezdte az együttműködést, mely természetesen nem szól másról, mint, hogy a Mercedesek amúgy sem szerény külsejét és belsejét a divatmogul elképzelése szerint faragják át. Az autó külsejét Sabbia fényezés borítja, mely elnevezés egy zöldes árnyalattal játszó homkszínt takar. A roadster tetejét félmatt ponyvával borították, a fényes és matt felületek közötti kontraszt egyébként amúgy is a dizájn egyik központi eleme.
Belül ismét a már említett Sabbia szín az uralkodó, fekete bőrrel. Az üléseket és a középkonzolt Cuoio barna színű bőr borítja. Van még egy kis antikolt fém, a klasszikus fafelületeket tudatosan mellőzte a mester.
A Giorgio Armani CLK nem egyedi darab, körülbelül 100-150 példányt készítenek belőle, melyet a különleges Mercedes Designo katalógusból lehet majd megrendelni, a közeljövőben pedig további közös munkákra lehet majd számítani az igazán stílusos párostól.