Henry Ford a legjelentősebb iparos

2003.10.01. 10:07

Nyolcvanöt, különféle tudományokban jártas szakembert kérdezett ki az amerikai Baylor Egyetem arról, hogy véleményük szerint kik voltak az Államok történetének legjelentősebb üzletemberei vagy iparmágnásai.
A Dallasban megtartott ünnepélyes eredményhirdetésen kiderült, hogy a legtöbben Henry Fordot tartották az USA történetének ipari-üzleti szempontból legfontosabb személyiségének, akinek tevékenységét többre értékelték, mint korunk egyik legtöbbett szidott, ám mindenképp leggazdagabb emberének, Bill Gatesnek a munkáját. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára John D. Rockefeller állhatott. Érdekesség, hogy az acélmágnás Andrew Carnegie megelőzte Thomas Edisont a negyedik helyen.
Még egy autóipari nagyágyú került az első tízbe: Alfred Sloan, aki 1923 és 1936 között töltötte be a General Motors elnöki pozícióját, nyolcadik helyezést ért el, és ezzel legyőzte a rajzfilmes Walt Disneyt.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.