Pár éven belül széria lehet az elektronikus kézifék

2003.10.01. 15:59

Néhány drágább modellen már feltűnt az elektronikus kézifék, mint az alapfelszereltség része (pld. Lancia Thesis), de az eddigi rendszerek költséges mivoltuknál fogva nem tudnak utat törni az alsóbb géposztályok irányába.
A Siemens így most egy olyan olcsóbb szerkezeten dolgozik, amelyet alacsonyabb vételárú autókba is örömmel szerelhetnek majd a gyártók. A szerkezet automatikusan bekapcsol, amint az autó álló helyzetbe kerül. Ráadásul, mivel az ABS rendszerrel is összekötik, gombnyomásra vészfék funkciót is elláthat.
Így nem lesz szükség többet a fékpedál nyomvatartására piros lámpánál, és a hegymeneti elindulással sem kell többet vacakolni az autósiskolákban. A becslések szerint 2005-re körülbelül négymillió autóban lesz megtalálható az elektronikus kézifék funkció.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.