Tisztázódó Audi sportkocsitervek

2003.10.02. 14:20

Sem a Le Mans, sem a Nuvolari nem kerül gyártásba jelenlegi formájában, nyilatkozta Bernd Pischetsrieder, a VW csoport első embere. A vezető elmondta, hogy nem tettek le egy gyors Audi sportautó elkészítéséről, amelynek megtervezésekor várhatóan a Le Mans tanulmány formai megoldásait alkalmazzák majd, de egyáltalán nem tervezik, hogy a végleges típust a tanulmányhoz hasonlóan a Gallardo műszaki alapjaira építsék. Ebben a szegmensben a Lamborghininek kell képviselnie a VW csoportot, és nem szeretnék egy hasonló teljesítményű Audi modell bemutatásával csökkenteni a Gallardo piaci esélyeit. Pischetsrieder szerint a végleges Le Mans egy jóval kisebb teljesítményű, nagy sorozatban épülő Audi motorral készülhet, és a karosszéria is egyszerűbben gyártható elemeken alapul majd, így jóval elérhetőbb áron kínálhatják, mint a Gallardót. A korábban bemutatott orrmotoros Nuvolari sorsa viszont megpecsételődni látszik: a VW-vezér szerint a jelenlegi gazdasági helyzetben nem lenne kifizetődő egy ilyen nagy kupé gyártása, így a típus valószínűleg soha nem léphet túl a tanulmányautó-állapoton.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.