Chrysler: 25 új típus három év alatt?

2003.10.02. 15:46

Dieter Zetsche ambiciózus termékoffenzívát jelentett be, amelynek révén a jelenlegi modellpaletta szinte teljesen megújulhat. A Chrysler első embere szerint a következő 36 hónapban 25 vadonatúj modell lát napvilágot, és ezek közül kilencet már 2004 folyamán bemutatnak. Az új modellektől nyilván a piaci pozícióik megerősödését várják, de a jövő eredményeiről még az elemzők is csak nagyon óvatosan beszélnek, mivel az amerikai gépjárművek piaca finoman szólva is inkább hasonlítható végeláthatatlan ingoványhoz, mint stabil talajhoz, amelyre bonyolult terveket lehetne építeni. De akik jósolni mernek, azok is sötéten látják a jövőt. Egyesek úgy vélik, hogy a Chrysler kénytelen lesz további gyárbezárásokkal és elbocsátásokkal csökkenteni gyártási kapacitását. Abban viszont mindenki egyetért, hogy az új modellek fogadtatásán most már gyakorlatilag a cég sorsa múlik: ha ezek kudarcot vallanak, akkor a DC amerikai részlege végleg elveszítheti súlyát.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.