Renault-Nissan: csak egy főnök lehet

2003.10.06. 16:17

Carlos "The Cost Killer" Goshn nem osztozna senkivel az irányításon. Azt már mindenki eldöntött tényként kezeli, hogy a Nissan első embere 2005 áprilisában átveszi a Renault cégcsoport irányítását a jelenlegi vezérigazgatótól, Louis Schweitzertől. Ugyanakkor Schweitzer maradna a Renault elnöki székében, így sokan úgy vélték, hogy Goshnnal együtt kormányozna tovább. A Nissan megmentője azonban nem hagyott kétséget saját tervei felől. "Most is egyetlen főnöke van a vállalatnak. És a képlet Louis Schweitzer 2005-ös visszavonulása után sem változhat, ketten ugyanis nem irányíthatnak egy céget" - mondta Goshn a minap egy riportban. Ugyanakkor a Nissan vezetője azt is egyértelművé tette, hogy a vezetőváltást nem ő szorgalmazta, hanem Schweitzer. "Én szívesen maradnék Japánban akár további három-négy évet is, egyelőre jól érzem magam a jelenlegi pozíciómban". Az egyébként már korábban kiderült, hogy Goshn nem szándékozik lemondani a Nissan irányításáról akkor sem, ha netán valóban a Renault vezérigazgatójaként is helyt kellene állnia, bár a napi ügyek intézését nyilván másra kellene bíznia, hiszen nem lehet egyszerre Japánban és Franciaországban is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.