MG Rover-üzem Szlovákiában?

2003.10.07. 16:47

A britek nem tettek le egy közép-európai gyár létesítésének gondolatáról, bár az üzem a korábbi tervekkel ellentétben nem Lengyelországban lesz, és az építés költségeit a hírek szerint az MG Rover egymaga teremti majd elő. Szlovák kormánykörökből származó hírek szerint a brit cég egyebek közt északi szomszédunknál is vizsgálja az új üzem felépítésének lehetőségét, bár tudomásunk szerint egyelőre még nem született döntés a végleges helyszínről. Egyelőre csak annyi látszik biztosnak, hogy az MG Rover kb. 400 millió eurót szánna az új telephely felépítésére, de egyelőre még azt is csak sejteni lehet, hogy milyen típusok gyárása kezdődhet meg az új helyszínen. Korábban a lengyel FSO-val folytatott tárgyalások során ugyan körvonalazódott egy terv, miszerint az MG-Rover kifutó típusait készítené egy második üzemben a költségérzékeny közép- és kelet-európai piacokra , de kérdéses, hogy ez a terv megérné-e a befektetést úgy is, ha az építés összes költségét az amúgy is tetemes adósságot felhalmozó brit cégnek kellene állnia. Egy sokkal valószínűbb elmélet szerint a kisebb típusok, egyebek közt a Rover 25-ös és az MG ZR gyártása költözne át a kontinens keleti felére, ahol az olcsó munkaerő és a kedvezőbb árfolyamviszonyok miatt jóval nagyobb haszonnal folyhatna a gyártásuk.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.