Európában is egyre népszerűbbek a terepjárók

2003.10.08. 17:37

Tíz év alatt megduplázódhat a szabadidő-autók iránti kereslet Nyugat-Európában, bár a kategória piaci részesedése még így sem lesz összehasonlítható az amerikaival. Az Automotive Industry Data (AID) elemzése szerint az Európában egy év alatt eladott terepjárók száma a jelenlegi növekedési ütem mellett 2009-ben lépheti át az egymilliós lélektani határt, ami részben annak köszönhető, hogy egyre több európai gyártó készít ilyen modelleket. Jelenleg még a japán gyártók uralják a szegmenst 53,5%-os részesedéssel, a legnépszerűbb modell a Toyota RAV4. Az elemzés 2009-re már az európai gyártók dominanciáját jósolja, és a japán termékek részesedését mindössze 33%-ra teszi ekorra. Az AID dolgozatában szó esik arról is, milyenek lehetnek az évtized végén a legnépszerűbb szabadidő-autók Európában: a szakemberek úgy vélik, hogy a legtöbb ilyen típusú jármű nem lesz nagyobb, mint a Honda CR-V, és az eladott kocsik többségében a legújabb generációs dízelmotorok dolgoznak majd. Így nem kell attól tartani, hogy megismétlődik az Amerikában évek óta tartó behemótinvázió, amitől falánk, terjedelmes és bizonytalan úttartású gépszörnyek lepik el a nagyvárosok útjait.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.