Audi és Maserati: közös tervek

2003.10.09. 19:11

Már megkezdődött a találgatás az új, közös modellekről. A többes szám nem véletlen, a pletykák ugyanis két modellről szólnak. Az egyik egy nagy, hátsókerék-hajtású luxuskombi lenne, és az Audi vagy a VW modellpalettáját erősíthetné 2007-től. A Sfero néven emlegetett autó padlólemeze és hajtáslánca a Maserati Quattroportéből származna, felépítésére, arányaira a Mercedes GST szolgálna mintául. Az Audi a V8-as motort és a formatervet készítené házon belül, valamint egy későbbi, négykerék-hajtású változat hajtásláncának kialakításában venne részt. A másik modell, a Maserati Kubang tanulmány szériaváltozata viszont fordított recept alapján épülhetne: itt a VW Touareg alapjait kombinálnák a Maserati által kidolgozott formával és az olaszok jól ismert 4,2 literes V8-as motorjával. Sajnos a felvázolt tervek valóságtartalmát nem állt módunkban ellenőrizni, így elképzelhető, hogy puszta spekulációról van szó, az első kézzelfogható bizonyítékokra még legalább három évet várnunk kell.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.