Készül a VW Touareg versenyváltozata

2003.10.10. 13:29

A 2004-es Dakar ralin már a Touareggel áll rajthoz a VW gyári csapata. A Race Touareg elnevezésű négykerekűt egy egy speciálisan erre a célra átalakított öthengeres TDI dízelmotor hajtja, amely a szabályok miatt az alapjául szolgáló motornál 200 köbcentivel kisebb hengerűrtartalmú, 2,3 literes. Az autó minimális súlyát szintén a szabályok rögzítik, így a Race Touareg 1750 kg-os lett. A fejlesztés házon belül végezhető részével gyakorlatilag végeztek a VW mérnökei, így már csak a sivatagi tesztek vannak hátra, amelyeket novemberben kezdenek meg. A 2004-es Dakaron két autót szeretne indítani a VW: az egyiket a Jutta Kleinschmidt/Fabrizia Pons gyári versenyzőpáros irányítja majd, a másikhoz azonban még nem szerződtettek versenyzőket. Az idei évet egyébként - hasonlóan a tavalyihoz, amikor egy semmilyen szériakocsihoz nem hasonlító Tarek nevű buggyval álltak rajthoz - tanulóidőnek szánják. Az első év, amikor már a győzelemért szeretne harcolni a VW, a 2005-ös lesz, ekkorra ugyanis a gyáriak reményei szerint a Race Touareg kiforrott versenygéppé válik.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.