Zöld utat kap a Pontiac Solstice?

2003.10.13. 14:26

A Business Week értesülései szerint jóváhagyták a kétüléses roadster gyártásának tervét. A hír persze nem hivatalos, Robert Lutz, a GM alelnöke és a terv elsőszámú pártfogója a 2004 januárjában esedékes Detroit Motor Showra ígérte a végleges döntést. A Business Week értesülései bizonytalanságuk ellenére tovább szaporítják azoknak a jeleknek a sorát, amelyek szerint a GM végre elszánta magát, hogy belépjen a megfizethető árú kétüléses roadsterek piacára. A korábban emlegetett nagy fejlesztési költségek problémáját a Business Week szerint úgy tudják megoldani, hogy nemcsak a Pontiac, a Saab és esetleg az Opel építhet saját járművet az új, hátsókerék-hajtású padlólemezre, de a GM más amerikai márkáinak is megadják ezt a lehetőséget, így elképzelhető, hogy Saturn és Buick márkajelzéssel is megjelenik majd a Solstice egy-egy változata. Állítólag a Pontiac Solstice szériagyártású változatának egyik prototípusa is látható lesz Detroitban, a sorozatgyártásról szóló döntés bejelentésével egy időben rántják le róla a leplet. Ez az autó - ha hihetünk a Business Week értesüléseinek - nemcsak külsejét tekintve, de műszaki megoldásaiban is 99%-ban azonos lesz a 2005 elején gyártásba kerülő sorozatgyártmánnyal.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.