Új hétüléses Subaru 2005-re

2003.10.13. 17:43

A Subaru amerikai részlegének vezetője elég bőbeszédűnek bizonyult az új modellel kapcsolatban. Fred Adcock szavaiból kiderült, hogy a japán cég az Egyesült Államokban gyártja majd az új modellt, a cél pedig évi 40 ezer autó elkészítése. Az egyelőre ismeretlen nevű Subaru egy nagy, emelt hasmagasságú kombi lesz és egy teljesen új, nagyméretű padlólemezre épül. Minden változatában hét ülést, boxermotort és állandó négykerék-hajtású erőátviteli rendszert találunk majd. A cég ezzel a modellel azt az új kategóriát célozza meg, amelybe egyebek közt az új Mercedes GST és Chrysler Pacifica modellek is tartoznak. Az autó alapmotorja ugyanaz a 3 literes hathengeres boxermotor lesz, amely a Legacy Outback csúcsváltozatában dolgozik. Adcock szerint valószínű, hogy később a Subaru nagyobb teljesítményű motorokkal is piacra dobja a típust, de biztos, hogy a 3 literes hathengeres turbófeltöltős változatát nem mutatják be a közeljövőben. Az új modellel a Subaru egyértelműen a prémium kategória babérjaira tör, ráadásul ez még csak az első lépés az új irányba: később az új hétülésessel azonos padlólemezen bemutatkozhat egy valódi, nagyméretű luxusautó is, bár erről egyelőre Adcock sem árult el semmilyen konkrétumot.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.