A Hyundai NEOS-II Tokióban

2003.10.14. 11:05

A koreaiak legújabb tanulmányautója újabb átmenet a kategóriák között: kívülről apró retró-szabadidőautónak, belülről - a Hyundai állítása szerint - kényelmes utazókocsinak látszik. A képek alapján akár azt is gondolhatnánk, hogy a NEOS-II ormótlan óriás, de ez optikai csalódás lenne: az autó 3835 millimiéteres hosszával, 1775 milliméteres szélességével és 1585 milliméteres magasságával a szokásosnál egy kicsivel talán szélesebb és magasabb, robusztus formatervű kisautó. Ennek ellenére a Hyundai japán tervezőközpontjában megálmodott négykerekű állítólag határozottan tágas, az első két ülésen egyenesen luxusautókhoz méltó körülményeket kínál. Az összesen négyszemélyes autóról eddig csak néhány külső fotót közöltek, így sem a térkínálatot, sem a beígért jövőbe mutató belsőtér-kialakítást nem láthattuk eddig. Az autó további érdekességeként a sajtóközlemény a körülményekhez alkalmazkodó fényszórórendszert és az apró hátsó oldalajtók többkaros felfüggesztését említi meg, ezek működéséről és az érdekes formájú jármű további jellegzetességeiről azonban csak október 22-e, a Tokyo Motor Show nyitónapja után nyerhetünk teljesebb képet.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.