Budapesti Autószalon holnaptól

2003.10.14. 12:16

Számos új típus mutatkozik be a magyar közönség előtt, sőt, egy világpremiernek is szemtanúi lehetünk.

Ritka eset, hogy egy típust épp nálunk mutassanak be először, az új Opel Movanóval mégis ez történt: mivel az amsterdami RAI Transport Show pénteken kezdődik, a GM Europe úgy döntött, Magyarországra is elengedi új, 3,5 tonnás haszonjárművét. Az autó egyébként sem formai, sem műszaki szempontból nem ismeretlen: az Opel-jelvényektől és az új hűtőmaszktól eltekintve gyakorlatilag azonos a Renault Master modelljével. A Movano ötféle turbódízel motorral kerül forgalomba, a legkisebb 1,9 literes és 82 lóerős, a legnagyobb 3 literes és 136 lóerős.

Az idei Autószalonon a Movano bemutatója mellett számos magyarországi premiert láthatunk: egyebek közt találkozhatunk a Peugeot 307 CC-vel, amelynek forgalmazása 2004 januárjában indul hazánkban, az új Opel Astrával, amely szintén több mint 3 hónap múlva lesz megvásárolható, a Ford C-Max egyterűvel, a Lancia Y kisautóval és az Alfa Romeo 166-os felfrissített változatával, hogy csak néhányat említsünk az újdonságok hosszú sorából, amelyekről később részletesebben is beszámolunk majd.

A Budapesti Autószalon szakmai napját holnap tartják, csütörtöktől vasárnapig a nagyközönséget várják a Budapesti Vásárközpont területén. A nyitva tartásról, a jegyárakról és a többi fontos, többek közt a megközelíthetőségét érintő információról a kiállítás honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.