Hyundai kontra DC: családi perpatvar készül?

2003.10.16. 17:58

Példátlan módon összetűzésbe került két, egymás sikerében elvileg érdekelt gyártó. A Hyundai vezetése ugyanis zokon vette, hogy a DaimlerChrysler (DC) ugyanazt a partnert szemelte ki a Mercedes típusok kínai gyártójául, amellyel korábban a koreaiak kötöttek exkluzív szerződést a Sonata nagykocsik gyártására. A Hyundai szerint a Beijing Automotive és a DC megszegte a megállapodás azon pontját, amely szerint a kínai gyártó 30 éven keresztül kizárólagos partnere lett volna a koreai cégnek, ezért felszólította kínai partnerét, hogy bontsa fel megállapodását a DC-vel. A Beijing Automotive szerint a Hyundai kérése alaptalan, hiszen a Mercedes típusok egész más vásárlókört céloznak, mint a Sonata. A DC véleményét egyelőre nem ismerjük, de előbb vagy utóbb az óriáscégnek is lépnie kell, mivel a legfrissebb hírek szerint a Hyundai már a német-amerikai konszernnel kötött közös haszonjármű-gyártási megállapodás felbontását fontolgatja. A dolog pikantériája, hogy a DC a Hyundai részvényeinek 10,65 %-át birtokolja, így elvileg minden kapcsolata adott volt ahhoz, hogy megelőzze a konfliktust.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.