Üzemanyagcellás Jeep tanulmány

2003.10.16. 18:23

A Jeep egy apró háromszemélyes öko-terepjárót mutat be Tokióban. A Treo elnevezésű jármű a márka hagyományaihoz hűen négykerék-hajtású, de a hétlyukú hűtőrács már csak dísz: a szükséges teljesítményt ugyanis két villanymotor biztosítja. A hűtőrácson és a karosszériából kilógó fényszórókon kívül az autón nemigen képviseli más a Jeep mai arculatát: a jármű olyan, mintha egy modern négykerekűből kivágták volna az A és B oszlop közötti szekciót, és erre szereltek volna utólag négy kereket. A Treo persze számtalan érdekes vagy egyszerűen csak divatos megoldást vonultat fel: a kezelőszervek mind elektronikusan kapcsolódnak az általuk irányított főegységekhez, az ülések szénszálas műanyag váz és áttetsző anyag kombinációjából állnak, a tájékozódást GPS alapú navigációs rendszer segíti, a tető egy része pedig üvegből van. Nem az autó része ugyan, de feltétlenül érdemes megemlíteni, hogy a Jeepnél a Treo tokiói bemutatójára egy japán stílusú rajzfilmet is készíttettek, amely kalandos környezetben mutatja be, hogy mire tartanák képesnek a típus működőképes változatát az alkotók.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.