Nissan C-Note: új Almera mutatóba?

2003.10.17. 11:03

A japánok egyik tokiói tanulmánya valahogy a Renault Mégane-ra emlékeztet - és ez nem lehet véletlen. Hivatalosan ugyan csak annyit közöltek, hogy a C-Note egy új, kiváló minőségű kompakt modell előképe, de a kész, sorozatgyártása érett autókra jellemző forma sokak szerint arra utal, hogy az új Almera prototípusával állunk szemben. Ezt az érzést erősíti a különös hasonlóság a franciák kompakt modelljével: olyan, mintha a tervezőknek feltétlenül a Mégane már meglévő önhordó karosszériájára kellett volna egy teljesen új autót álmodniuk. Azt régóta tudjuk, hogy az Almera következő generációja közös padlólemezre épül majd a Renault Mégane típusával, de az sem zárható ki, hogy a karosszéria teherviselő elemei is azonosak lesznek: ez hatalmas megtakarítást eredményezne. A C-Note formájában az a különös, hogy egyetlen karosszériaelem sem azonos a Mégane megfelelő elemeivel, de ugyanakkor az arányok miatt mégis őrjítő a hasonlóság. Egyedül hátulról nem ilyen mértékű az egyezés, de ebből az irányból viszont a Peugeot 307-es vonásai köszönnek vissza. Egyes találgatások szerint a C-note szinte azonos a sorozatgyártott Almerával, amelyet Japánban már 2004 második felében bemutatnak, míg az európai piacon 2006-ben kezdődik a forgalmazása.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.