Rétegmodelleken dolgozik a Daewoo?

2003.10.20. 20:11

Állítólag egy luxusmodell és egy kis roadster is szerepel a tervek között. A GM-Daewoo jelenlegi vezetője, a Vauxhall egykori első embere, Nick Reilly szellőztette meg Tokióban a koreai gyártó különös terveit. Az egyik készülő modell a leírások szerint egy, leginkább a Kia Opirushoz hasonló méretű luxusautó, amelybe egy új fejlesztésű V6-os motor kerül majd, míg a másik újdonságot, egy kompakt roadstert elsősorban a Mazda MX-5 és a Fiat Barchetta riválisának szánják. Azt egyelőre nem tudni, hogy - amennyiben valóban megvalósulnak - ezeket a modelleket a nemzetközi piacon is forgalmazni kívánják-e, vagy csak a dél-koreai piaci részesedés növelése miatt van rájuk szükség, de Reilly szavaiból úgy tűnik, hogy műszaki értelemben önálló projektekről lenne szó, azaz nemigen vennék igénybe sem a GM Europe sem az amerikai központ műszaki segítségét. Az is kérdéses, hogy a típusok a nemzetközi piacon egyáltalán Daewoo néven mutatkozhatnak-e be az új modellek, vagy esetleg épp a Chevrolet névre való átállás terve miatt volna szükség rájuk. Reilly szerint a két típus egyelőre még csak vázlatok formájában létezik, és gyártásukról sem született még meg a döntés, de a vezető ígérete szerint 18 hónapon belül kiderül, hogy mi lesz a sorsuk.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.