GT versenyautó Cadillac CTS alapon?

2003.10.21. 14:47

A legfrissebb hírek szerint már készül a sportos CTS versenyváltozata, amely az ALMS sorozat GT kategóriájában riogathatja majd a Porschékat és BMW-ket. A versenyautó alapjául természetesen a Corvette 400 lóerős V8-as motorjával felszerelt CTS-V modell szolgál. A fotó állítólag már a versenyautó prototípusát ábrázolja, amelyet számos szériamodellhez hasonlóan a németországi Nürburgring pálya nagyobbik körén tesztelt az amerikai gyártó. Első pillantásra talán nem is tűnik fel, hogy nem a szériamodellt látjuk, de a sárvédő-szélesítések, a különlegesen széles gumiabroncsok és a versenyfelnik nem hagynak kétséget a prototípus rendeltetése felöl. Nagyon valószínű, hogy a végleges modell legkésőbb 2005-ben rajthoz áll majd a hosszútávú versenyeken, sőt, az is elképzelhető, hogy később Le Mans betonján is találkozhatunk a Cadillac CTS versenygépekkel.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.