A VW is Oroszországba készül?

2003.10.27. 15:36

Úgy hírlik, a német cég is vérszemet kapott a Ford sikerét látva. A VW szóvivője szerint egyelőre a lehetőségek felmérése folyik, és még semmi nem biztos. Az óvatos nyilatkozatok ellenére azonban szinte biztosra vehető, hogy hamarosan beindul a VW típusok gyártása Oroszországban, mivel a 145 milliós lakosságú ország gazdasága egyre stabilabb képet mutat, és egy ekkora piacot - még ha a potenciális vásárlók egyelőre viszonylag kevesen vannak is - nem hagyhat figyelmen kívül egyetlen gyártó sem. Az utóbbi egy évben megszaporodtak az Oroszország iránt érdeklődő autógyártók: a Ford mellett, amely már készíti a helyi viszonyoknak megfelelően átalakított Focusokat Szentpéterváron - a tervek szerint akár évi 15 ezer - a Renault-nak is kész gyártási tervei vannak, a GM a Ladával közösen tervezgeti a szebb jövőt, sot, a Toyota is egy helyi összeszerelő üzem létrehozása után érdeklődik. Lassan úgy tunik, a gyártók Kína után Oroszországban is felfedezik a meg nem hódított piacot, és az ország egy új befektetési hullám elsőszámú célpontja lehet.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.