Jikoo: születésnapi roadster a Nissantól

2003.10.28. 13:40

Fennállásának 70. évfordulójára a Nissan is alkotott egy retro-tanulmányt. A Jikoo elnevezésű nyitott kétülésessel a gyár egyik első típusának, az 1935-ben bemutatott Datsun Roadster típusnak állít emléket. A formatervezők érdekesen oldották meg a feladatot: a Jikoo arányai kívül és belül egyaránt az 1930-as éveket idézik, de a részletek egyértelműen maiak: az orrba integrált csíkszerű lámpák, vagy a műszerfalon megjelenő navigációs rendszer napjaink csúcstechnikáját hordozzák. A tanulmány további érdekessége az őstől átvett kihajtható pótszék hátul és a hosszú orrban található csomagtartó. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy a Jikooban van-e egyáltalán motor, és ha igen akkor hol van és milyen, de úgy tűnik, hogy nem is ez volt a legfontosabb szempont a tervezésnél: a retro-tanulmány sokkal inkább tekinthető kerekekkel felszerelt emlékműnek, amely a Nissan múltját és jövőjét igyekszik egyszerre megmutatni a közönségnek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.