Orosz Astrák 2005-től

2003.10.29. 11:15

Két éven belül megindulhat az Opel típus gyártása az AvtoVAZ egyik üzemében. Az orosz gyártó közleménye szerint a Nyugat-Európában hamarosan kifutó második generációs Astra gyártását tervezik. A német tervezésű autókból Togliattiban nagyjából 17 ezer példány készülhet évente, amelyeket Chevrolet márkanéven kezdenek majd forgalmazni a Lada Niva utódjához hasonlóan. A dolog érdekessége, hogy a GM típusa - ellentétben a közösen fejlesztett Niva-utóddal - közvetlen konkurenciát jelenthet a Lada 110-es típuscsaládjának. Az Astra gyártásáról már régóta szóltak pletykák, de eddig úgy tudtuk, hogy a GM vezetése nemigen hitt a sikerben. A végső lökést valószínűleg az adta, hogy a Ford a Focus típus helyi gyártásának megkezdésével számottevően növelte részesedését az orosz piacon, bizonyítva a helyi útviszonyoknak megfelelően átalakított modern típusok életképességét.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.