Novembertől kapható lesz az MG XPower SV

2003.10.29. 15:22

Holnapután mutatkozik be az MG sportmodelljének végleges változata. Az MG XPower SV prototípusát csaknem pont egy évvel ezelőtt mutatták be Birmingham-ben azzal az ígérettel, hogy 2003 tavaszán már megjelenhet az új modell.

A bemutató időpontja ugyan késett egy keveset, de november elsejétől kapható lesz az alapváltozat, amelybe az MG ZT hátsókerék-hajtású változatához hasonlóan a Ford 4,6 literes moduláris V8-as motorja kerül, méghozzá rögtön a 320 lóerős változat. Az XPower SV már ezzel a motorváltozattal sem nevezhető lomhának: 5,3 másodperc alatt képes elérni a 96 km/h (60 mérföld/óra) sebességet, és akár 254 km/h-val is száguldhat. A jelenleg bemutatott változatot ötsebességes Tremec gyártmányú kézi váltóval és önzáró differenciálművel szerelik fel. Az autó belső tere vérbeli versenyautókat idéz: a sofőr és utasa valódi versenyülésekben foglalhat helyet négypontos biztonsági övek védelmében. A belső tér bőr és Alcantara burkolatának színkombinációját a vásárló maga választhatja meg, így attól sem kell tartani, hogy két egymás mellett álló SV közül valaki nem találja meg a sajátját.

Az autó egyetlen komoly szépséghibája az ára: az alapváltozat 75.000 angol fontba, azaz átszámítva mintegy 28 millió forintba kerül, ennyiért pedig már számos egyedi gyártású brit sportkocsi közül válogathatna a vásárló. Az MG-Rover sajtóközleménye szerint az automataváltós kivitel és az erősebb motorokkal felszerelt SV-R változatok jövőre lesznek elérhetőek, de bizonyára lesznek, akik kivárják az érkezésüket, hiszen az R-t a tervek szerint akár 765 lóerős motorral is kérhetik a vásárlók.