AMV8: Aston Martin olcsón?

2003.10.30. 14:40

Állítólag egy viszonylag olcsó alapkivitel is készül a kisebbik Aston Martinból. Korábban úgy tudtuk, hogy a V8-as modell kb. 75 ezer fontos alapáron kerülhet forgalomba, de a cég vezetői még alacsonyabb áron szeretnék forgalmazni a típust, hogy versenyre kelhessenek a Porsche és a Ferrari kisebb modelljeivel, így egy 60 ezer fontos alapváltozat kifejlesztéséről döntöttek. Belső forrásból származó információk szerint a belépőmodellbe a Jaguar V8-asának kisebbik, 3,5 literes körülbelül 265 lóerős teljesítményű változata kerül, a 4,2 literes nyolchengeres 320 lóerő körüli teljesítményű változatát pedig a drágább változatnak tartják fenn. Az alapmodell emellett kisebb kerekeket és kevesebb bőrkárpitot kap, mint erősebb testvére. Emellett egy másik változás is történt az AMV8 programban: állítólag törölték a kabrió változatot, mivel attól tartottak, hogy a DB9 kabrió eladásait drasztikusan csökkentené egy olcsóbb vászontetős modell bemutatása. A V8-as Aston Martin végleges változatának bemutatója 2004 első felére várható, és a gyártás is megkezdődhet a jövő év folyamán.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.