Infiniti QX56: az első információk

2003.10.30. 16:27

Az Infiniti bemutatta legnagyobb terepjáróját, amely a Nissan Pathfinder Armada alapjaira épül. Az óriási négykerekűt ugyanaz az 5,6 literes 315 lóerős V8-as hajtja, mint a Nissan Titan kisteherautót vagy a Pathfinder Armadát, sőt, a karosszéria - eltekintve az első és hátsó rész kialakításától - szintén ez utóbbi modelltől származik. A terepjáró természetesen állandó négykerék-hajtású, a kényelmes vezethetőséget pedig az elektronikusan vezérelt ötsebességes automataváltó garantálja.

A luxusmodell identitását leginkább az új orr-résszel igyekeztek kifejezni, amelyet az óriási krómozott hűtőrács ural. A QX56 három üléssorban összesen nyolc személy számára biztosít utazási lehetőséget a lehetséges legnagyobb luxusban. Természetes, hogy az összes kárpit bőrből készül, de a felszerelés része a 10 hangszórós Bose hifi, a DVD alapú navigációs rendszer, az állítható pedálsor, a guminyomás-ellenőrző rendszer vagy a szintszabályzóval ellátott hátsó felfüggesztés, hogy csak néhány fontosab tételt említsünk a hosszú listából. Akinek pedig még ez sem elegendő, az rendelhet mini-mozit a hátsó utasoknak, tolatókamerát, elektromos napfénytetőt vagy intelligens, követési távolságot is figyelembe vevő tempomatot.

Az Infiniti luxushodálya a januári Detroit Motor Show egyik attrakciója lesz, forgalmazása pedig 2004 tavaszán indulhat.