Vauxhall VX220 Turbo: az év sportkocsija

2003.10.31. 13:29

A brit Car magazine szerint az idén kapható sportkocsik közül az Opel Speedster Turbo angol megfelelője a legjobb. A Vauxhall sportkocsija számos nagynevű sportkocsit előzött meg, így egyebek közt a Bentley Continental GT-t, a Ferrari 360 Challenge Stradalét, a BMW Z4-est, a Nissan 350Z-t és a Porsche 911 GT3-ast. A zsűri indoklása a következőképp hangzott: "Ez a jól megtervezett és kivitelezett autó olyan élményt nyújt, hogy a slusszkulcsai felé nyúlva minden esetben eltölti az embert a száguldás iránti vágy." Az eredményen persze nincs mit csodálkozni: a VX220 Turbo gyakorlatilag egy áthangolt és új formatervvel ellátott Lotus Elise, méghozzá az egyetlen, amelyet a típus futóművéhez méltó teljesítményű - 200 lóerős - motorral szereltek fel. Az erősebb VX220 típus persze nem csak az újságíróknak tetszett meg: az idei év első kilenc hónapjában a Turbo változatnak köszönhetően megduplázódtak a Vauxhall sportkocsi-eladásai.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.