Két Hummer újdonság Las Vegasban

2003.11.03. 13:51

Bemutatkozik a H2 SUT végleges változta és az ős-Hummer is megújul. Amerika legnagyobb tuning-kiállítása, a héten kezdődő SEMA Show lesz a bemutatók helyszíne.

A H2 SUT, azaz a kisteherautó-változat prototípusát már régóta ismerjük, először 2001 tavaszán mutatták be New Yorkban, de a végleges változatot most mutatják meg először. A H2 SUT műszakilag azonos a zárt H2-vel, csupán a csomagtér kialakításában fedezhető fel különbség a két modell között. A Hummer vezetésének várakozásai szerint az új változatból legalább 15 ezer példány fogy évente, összesen évi 40 ezer darabra növelve a H2 sorozat eladásait.

A másik újdonság a katonai változaton alapuló H1 átdolgozásából született. Az autó kívülről ugyan nem változik észrevehetően, de a belső teret igyekeztek a tervezők tágasabbá, csendesebbé és kényelmesebbé tenni, és a motortérben is változtattak egyet s mást. A legfontosabb változtatás, hogy a legtöbb panasz tárgyát, az óriási középső kardánalagút-fedő elemet átformálták, így a H1 belsejében sokkal több lett a hely. Emellett kicserélték az üléseket, javítottak a kabin hangszigetelésén és a 6,5 literes V8-as turbódízel motoron is változtattak, így az már 205 lóerőt teljesít és valamivel nyomatékosabb is lett. Ráadásul ezen túl nem kell külön fizetni a kerékfelfújó rendszerért és a defektbiztos gumiabroncsokért.