Új vezérképviselőt választott a Land Rover

2003.11.07. 13:03

A 2004. január elsejétől a Wallis British Motors helyett a Jaguar importőre, a Cél Motors forgalmazhatja a brit terepjárókat. Ezzel Magyarországon is hasonlóképpen változnak meg a viszonyok, mint a nemzetközi porondon.

A Land Rover az elmúlt tíz évben két tulajdonosváltáson is átesett: először 1994-ben került akkori anyacégével, a Roverrel együtt a BMW kezébe, majd a BMW 2000-ben különválasztotta a márkát a Rovertől, és eladta a Fordnak, ahol csatlakozott az Aston Martin, a Jaguar és a Volvo által alkotott Premier Automotive Grouphoz. Az eseményeket némi késéssel követve Magyarországon 1996-ban vette át a márkát a BMW vezérképviselője, a Wallis. Mostantól a Jaguar importőre veszi át a hazai forgalmazás irányítását.

Az átállás zökkenőmentessége és a Land Rover, illetve Jaguar márkák népszerűsítése érdekében a Wallis British Motors és a Cél Motors együttműködési megállapodást kötött, és a Wallis British Motors márkakereskedőként tovább forgalmazza a Land Rover autókat, és megkezdi a Jaguar-típusok forgalmazását is, teljessé téve ezzel a brit autóipar nagy szériában készülő modelljeiből álló kínálatát. Az együttműködéstől a Jaguar és a Land Rover eladásainak fellendülését várja a Cél Motors: a Wallis bevonásával összesen évi 4-500 autót szeretnének eladni.