2004-es újdonságok a Chryslertől

2003.11.10. 15:36

Legalább négy új vagy felújított típus várja a januári bemutatót. Az autókról még nem is tudhatnánk hivatalosan, de a Chrysler egyes kiemelt kereskedőinek már bemutattak néhányat az újdonságok közül, így annyi legalább kiszivárgott, hogy milyen modellekről lehet szó.

Az egyik újdonság a Chrysler Crossfire roadster változata lesz, amelyet a hírek szerint a jelenlegi V6-os mellett feltöltős négyhengeres motorokkal is felszerelnek majd. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Mercedes SLK-ban alkalmazott kétféle feltöltős motor közül melyiket kapja a nyitott Crossfire, de az biztos, hogy a típus így jóval olcsóbb és a Chrysler reményei szerint ezzel együtt sokkal kelendőbb is lesz mint a jelenlegi zárt, hathengeres modell.

Egy másik, korábban még nem látott újdonság a Jeep Wrangler hosszabb tengelytávú változata, amely a Scrambler kisteherautó alvázára épül. Az új terepjáró régi hiányt pótol: így a Wrangler azok számára is megfelelő alternatíva lehet, akik négy személlyel és esetenként csomagokkal megrakodva szeretnék élvezni az ős-Jeep hangulatát.

Emellett még két kisebb frissítésen átesett modellről hallani, az egyik a Grand Cherokee újabb változata néhány apróbb módosítással, a másik a Dodge Dakota. Több információ sajnos nem szivárgott ki, de a bizonyosságra már nem kell sokat várni: az újdonságokat 2004 első napjaiban, a Detroit Motor Show keretei közt mutatja be a DaimlerChrysler.