Martin Leach beperelte a Fordot

2003.11.21. 12:20

A Ford Europe egykori elnöke a elfogadta volna a Fiat Auto ajánlatát, de korábbi munkaadója megakadályozta ebben, és azt terjesztette, hogy Leach önként mondott le.

Leach szerint a Ford azután jelentette be, hogy Leach lemond, miután tudomást szereztek arról, hogy a vezető elfogadná a Fiat vezérigazgatói posztját. "Tisztáztuk Thrustfield úrral (David Thrustfield a Ford nemzetközi tevékenységének irányítója, Leach egykori főnöke), hogy egyelőre nem mondok le, de ennek ellenére már másnap bejelentették azonnali hatályú lemondásomat." - mondta Leach. Ez még nem lett volna ok a pereskedésre, de a Ford azután, hogy szabályosan kidobta Leachet, megakadályozta, hogy a Fiatnál helyezkedjen el Leach munkaszerződésének egy pontjára hivatkozva, holott korábban ígéretet tettek arra, hogy a vezetőt időben felszabadítják minden kötelezettsége alól. Így a Fiat Herbert Demelt ültette az autógyártó részleg vezérigazgatói székébe, Leach pedig munka nélkül maradt. Az egykori Ford vezér azt is elmondta, hogy ha tudja hogy ilyen ingatag a helyzete a Fordnál, már a korábban az Alfa Romeótól és a DaimlerChryslertől kapott ajánlatok egyikét elfogadta volna.

Leach állítólag 60 millió dollár kártérítést követel a Fordtól a detroiti szövetségi bíróság előtt az elszenvedett anyagi és erkölcsi károk fejében. A Ford Europe egyelőre nem volt hajlandó nyilatkozni az ügyben.