Túl nehéz a miniszterelnök autója

2003.11.24. 19:40

Az Al-Kaidától kapott fenyegetések ellenére Norvégia miniszterelnöke nem használhatja új bombabiztos limuzinját, mivel a közlekedési hatóságok szerint az autó túl nehéz lenne Norvégia közútjaira. A páncélozott BMW 760 iL, melyet a németek kifejezetten a NATO vezetőinek az igényei szerint építettek, ezért egy oslói garázsban áll használatlanul október közepe óta.
"A vastag páncélozás és a golyóálló üvegezés miatt az autó tömege több mint négy tonna, kétszer annyi, mint az alapmodellé, és pontosan 40 kg-mal több mint amit a norvég hatóságok engedélyeznének." nyilatkozta a miniszterelnök, Kjell Magne Bondevik szóvivője. "Reméljük azért megoldódik a probléma egy-két héten belül. A forgalomba helyezhetőség érdekében valószínűleg el kell majd távolítani néhány biztonsági elemet az autóról."
Idén májusban az Al-Kaida egyik vezetője felszólította a muszlimokat, hogy intézzenek támadásokat amerikai, angol, ausztrál és norvég célpontok ellen, bár az nem teljesen világos, hogy az iraki büntetőakcióban részt nem vevő Norvégia hogy került a képbe.