Irmscher i35: V6-os Opel Vectra kompresszorral

2003.12.01. 10:48

Az Opel-specialista 35. születésnapját ünnepli a Vectrához kidolgozott tuningcsomaggal, amely a Vectra GTS, Vectra kombi és a Signum modellekbe is beépíthető.

Az i35 program központi eleme a kompresszoros motor, amely alapjaiban megegyezik a Vectrákból ismert 3,2 literes V6-ossal, de a feltöltés révén 302 lóerős lett, legnagyobb forgatónyomatéka pedig eléri a 370 Nm-es értéket. Ezzel a motorral a Vectra GTS 283, a Signum pedig 271 km/h sebességet képes elérni, és valószínűleg az autók gyorsulóképessége is javult, bár szokatlan módon erre vonatkozó adatokat nem közöltek. Az új motor mellé áthangolt futómű, 19 hüvelykes könnyűfém keréktárcsák és 235/40-es gumik, valamint nagyobb átmérőjű féktárcsák járnak annak garantálására, hogy a 91 lóerőnyi teljesítménytöbblet ne haladja meg az autó többi főegységének képességeit.

A műszaki változtatások mellett az i35 csomag természetesen kozmetikai módosításokat is tartalmaz kívül és belül egyaránt. Ahogy az évek óta szokás az Irmschernél, az Opel emblémát eltüntetik az autó hűtőmaszkjáról, helyette egy decens krómcsík emeli az orr-rész fényét, kicserélik az első lökhárítót, hátul pedig egy nagyobb spoiler és négy szögletes krómozott kipufogóvég figyelmezteti az előzni szándékozókat arra, hogy nem lesz egyszerű dolguk. Belül vörös és szürke bőr borít minden kárpitozott felületet, a sportos összhatást pedig fémbetétek egész hadserege hivatott megteremteni.

Az i35 csomag természetesen a gyári garancia elvesztése nélkül szereltethető be az új Opelekbe, és a Signumon alapuló legdrágább konfiguráció 66 ezer eurós (17,25 millió forintos) áron szerezhető be.