Megújul a Jaguar S-Type

2003.12.23. 14:19

Detroitban mutatkozik be az óvatosan átdolgozott modell. A típust műszakilag alig két éve frissítették fel, így most elsősorban az autó külséjére koncentráltak a tervezők.

Az autó orra számos részletében megváltozik. A motorháztető teljesen új, és sokkal erőteljesebb domborításokat kapott, kicserélték a jellegzetes ovális hűtőrácsot és a lökhárítót is áttervezték, amelyet így a korábbi széles nyílás helyett három keskenyebb lyuk tagol. A változtatásokkal azt érték el, hogy a megújult S-Type-ra pillantva nem tudjuk eldönteni az első másodpercben, hogy mi változott, abban viszont biztosak vagyunk, hogy ez itt nem a régi megszokott modell.

A belső térhez is óvatosan nyúltak, a cél leginkább az elegancia fokozása lehetett: több lett a króm és változtattak a műszerfalon is, de az autó karaktere belülről sem változott.

Ami a technikát illeti, két említésre méltó újdonság fedezhető fel a felújított S-Type-on: a futóművet áthangolták, hogy az autó frissebben reagáljon a kormánymozdulatokra, és itt mutatkozik be a korábban alaposan beharangozott 2,7 literes, PSA-Ford együttműködésben készült V6-os dízelmotor, amely később várhatóan az XJ-ben, valamint a Ford, a Peugeot és a Land Rover nagyobb modelljeiben is feltűnik majd.

A típus a hírek szerint elég hamar kapható lesz: Nyugat-Európában már 2004 tavaszán meg lehet vásárolni a megújult Jaguart.